Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g38g270kcal0g0g30g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 29g36kcal3.2g0.1g2.6g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Ruislese (10g)10g21kcal1.5g2.6g0.4g3.9g
Vehnäjauho, sunnuntai65g228kcal7.8g46.2g1.4g2g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Puolukka 75g29kcal0.3g5.1g0.4g1.9g
Maitorahka, Valio, 0,363g41kcal6.9g2.6g0.2g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)50g33kcal1.6g2.4g1.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.6g0g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana740g1552kcal46g167.2g76.2g15.6g
Valittu annoskoko370g776kcal23g83.6g38.1g7.8g
Annoskoko puolitettuna185g388kcal11.5g41.8g19.1g3.9g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557