Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g54g38kcal7g0.5g0.9g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g71g47kcal12.1g0g0.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 36g118kcal0.7g1.1g12.5g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g14g4.4kcal0.2g1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Kukkakaali 7.1g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Lanttu 11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g2.1g16kcal0g0g1.7g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g2.7g10kcal0g2.5g0g0g
Valkoviini kuiva 18g12kcal0.1g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 2g6kcal0.2g0.7g0.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka2.7g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana740g530kcal41.4g17.2g31.8g2.8g
Valittu annoskoko370g265kcal20.7g8.6g15.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna185g132kcal10.4g4.3g8g0.7g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609