Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 150g27kcal0.8g3.8g0.6g1.1g
Oliiviöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Herne 75g52kcal3.8g7g0.3g2.3g
Ruokakerma Valio 5%75g45kcal0.9g2.1g3.7g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g56g56kcal10.1g0.1g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana741g554kcal31.6g27.2g33.6g7.6g
Valittu annoskoko371g277kcal15.8g13.6g16.8g3.8g
Annoskoko puolitettuna185g139kcal7.9g6.8g8.4g1.9g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328