Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)1000g330kcal33g49g0g0g
Tuore hiiva100g68kcal15.4g0.3g0.6g12.9g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g1000g3500kcal140g560g75g100g
Juokseva hunaja 250g100g320kcal1g78g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1400g4900kcal168g994g29.4g42g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7400g19687kcal717.2g3363.4g372.6g309.8g
Valittu annoskoko3700g9843kcal358.6g1681.7g186.3g154.9g
Annoskoko puolitettuna1850g4922kcal179.3g840.9g93.2g77.5g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440