Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 146g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.2g12kcal1.4g1.3g0.2g0g
Kaurahiutale 23g87kcal3.4g13.3g1.7g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 76g260kcal7.7g53.1g0.9g2.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 96g293kcal8.4g53.4g1.8g13.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl26g236kcal0g0g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana742g1777kcal41.8g242.2g61.8g36.8g
Valittu annoskoko371g889kcal20.9g121.1g30.9g18.4g
Annoskoko puolitettuna186g444kcal10.5g60.6g15.5g9.2g
Arvot/100g100g240kcal5.6g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417