Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 12g44kcal1.7g6.6g0.9g1.2g
Vehnälese 12g27kcal1.6g1.8g0.5g4.4g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Hermesetas-jauhe3.5g10kcal0g2g0g1.4g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen29g10kcal1g1.4g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2.9g8.4kcal0g1.6g0g1.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton5.8g19kcal1.3g0.6g1.2g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 15g49kcal0g11.9g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen189g63kcal6.3g9.3g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g58g93kcal2.5g9.3g5g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 20g8.6kcal2g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini3.8g13kcal3.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana742g756kcal43.4g95g18.4g17g
Valittu annoskoko371g378kcal21.7g47.5g9.2g8.5g
Annoskoko puolitettuna186g189kcal10.9g23.8g4.6g4.3g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258