Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 35g253kcal0.4g0.1g28.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai73g254kcal8.7g51.6g1.5g2.2g
Sokeri 36g145kcal0g35.6g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokasooda 1.4g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 28g8.4kcal0.8g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Raparperi 84g28kcal0.6g4.6g0.1g1.2g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 28g37kcal0.7g0.9g3.4g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g35g21kcal3.5g1.5g0.1g0g
Sokeri 24g96kcal0g23.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.1g8.4kcal0g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana742g1785kcal35.4g246g71.8g6.8g
Valittu annoskoko371g893kcal17.7g123g35.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna186g446kcal8.9g61.5g18g1.7g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574