Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 700g2230kcal170.7g319.9g13.3g62.3g
Vesi, vesijohtovesi 2625g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Sipuli 105g32kcal1.3g5g0.2g1.8g
Pinaatti 263g35kcal4.3g1g0.8g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7420g4903kcal352.6g651.8g63.6g135g
Valittu annoskoko3710g2452kcal176.3g325.9g31.8g67.5g
Annoskoko puolitettuna1855g1226kcal88.2g163g15.9g33.8g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385