Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1396g4791kcal142.3g977.4g16.8g48.9g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)516g1908kcal72.2g283.6g41.2g56.7g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%22g54kcal3g2.4g1.2g10.5g
Vesi, vesijohtovesi 1504g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g24g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen107g773kcal0g0g85.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka107g945kcal0g0g107.4g0g
Sokeri 26g105kcal0g25.8g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7424g17151kcal435g2578.4g505g232.2g
Valittu annoskoko3712g8575kcal217.5g1289.2g252.5g116.1g
Annoskoko puolitettuna1856g4288kcal108.8g644.6g126.3g58.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132979