Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g199g1316kcal0g0g147.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 399g106kcal13.2g12.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu251g317kcal27.6g0.8g22.6g0g
Sokeri 399g1618kcal0g398.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai439g1535kcal52.6g311.4g9.2g13.2g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)239g885kcal33.5g131.6g19.1g26.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.7g0g0g
Leivinjauhe20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Raparperi, tuore538g167kcal3.8g29.6g0.5g7.5g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g399g259kcal43.9g16.7g1.2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 399g106kcal13.2g12.4g0g0g
Fruktoosi140g558kcal0g139.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu251g317kcal27.6g0.8g22.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7424g14756kcal432.8g2200.8g445.4g94.2g
Valittu annoskoko3712g7378kcal216.4g1100.4g222.7g47.1g
Annoskoko puolitettuna1856g3689kcal108.2g550.2g111.4g23.6g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316