Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl330g429kcal43.2g1g27.4g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl600g2400kcal0g600g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.585g2048kcal77.8g397.8g14g22.2g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Voi ingman300g2160kcal0g0g240g0g
Maito,rasvaton (valio)300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Maito,rasvaton (valio)600g198kcal19.8g29.4g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl300g1200kcal0g300g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g60g202kcal0.1g49.2g0g0g
Raparperi 600g202kcal4.1g33g0.6g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7430g18105kcal311.8g2905g564g61.4g
Valittu annoskoko3715g9052kcal155.9g1452.5g282g30.7g
Annoskoko puolitettuna1858g4526kcal78g726.3g141g15.4g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034