Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 360g100kcal6.6g10.4g1.8g6.8g
Herkkusieni 240g38kcal5g0.7g0.8g3.6g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Kiinankaali raaka 100g360g65kcal5.8g8.3g1.1g8.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g30g6.1kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Fenkoli, tuore , annos 100g72g12kcal0.6g1.3g0.1g1.7g
Porkkana 192g63kcal1.2g10.7g0.4g4.9g
Voi 12g87kcal0.1g0g9.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g81kcal0g0g9g0g
Paprika, punainen72g19kcal0.6g3.3g0.3g1.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 60g14kcal1.1g1.3g0.2g1.4g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g60g66kcal4.8g12g0g3g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl120g408kcal2.4g3.6g42g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g120g276kcal7.8g58.3g1.6g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7434g2582kcal77.8g242.2g135.2g81.8g
Valittu annoskoko3717g1291kcal38.9g121.1g67.6g40.9g
Annoskoko puolitettuna1859g646kcal19.5g60.6g33.8g20.5g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416