Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g160g607kcal8.6g51.1g39.9g2.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.9kcal0g0g0.3g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 120g272kcal22.7g0g20.4g0g
Peruna, vanha, kuorittu 24g18kcal0.5g3.7g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.2g3.3kcal0.3g0.5g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Persilja 10g2.7kcal0.1g0.1g0g0.8g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)40g66kcal1.2g1.6g6g0g
Kananmuna 50g(kpl)12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana744g1976kcal69.4g114.2g135.4g7.8g
Valittu annoskoko372g988kcal34.7g57.1g67.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna186g494kcal17.4g28.6g33.9g2g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176