Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen151g50kcal5g7.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 75g306kcal0g75.2g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.6g3g0.4g1.4g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50g356kcal0.4g0.2g40.1g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g50g89kcal0.1g4.9g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana744g1729kcal22.2g181.8g87g4.6g
Valittu annoskoko372g865kcal11.1g90.9g43.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna186g432kcal5.6g45.5g21.8g1.2g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854