Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 12g85kcal0.1g0g9.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen120g40kcal4g5.9g0g0g
Hiiva 12g8.9kcal1.6g0.1g0g0.8g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)72g238kcal19.4g0g17.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 156g535kcal15.9g109.2g1.9g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana744g1813kcal82g230.4g57.6g12.6g
Valittu annoskoko372g907kcal41g115.2g28.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna186g453kcal20.5g57.6g14.4g3.2g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570