Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha131g218kcal24.9g0g13.1g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g5.2g4.7kcal0.2g0.2g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Voi 10g75kcal0.1g0g8.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 56g22kcal1.9g1.6g0.8g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix5.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana744g788kcal57.4g24.8g51g1.6g
Valittu annoskoko372g394kcal28.7g12.4g25.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna186g197kcal14.4g6.2g12.8g0.4g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266072