Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)101g33kcal3.3g4.9g0g0g
Tuore hiiva10g6.8kcal1.5g0g0.1g1.3g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g101g352kcal14.1g56.3g7.5g10.1g
Juokseva hunaja 250g10g32kcal0.1g7.8g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g141g493kcal16.9g99.9g3g4.2g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana744g1979kcal72g337.8g37.6g31.2g
Valittu annoskoko372g990kcal36g168.9g18.8g15.6g
Annoskoko puolitettuna186g495kcal18g84.5g9.4g7.8g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.4g5.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440