Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g210g65kcal2.6g15.3g0.4g6.5g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g52g32kcal0.8g6.8g0.1g0.5g
Oliiviöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Ruokakerma 5%, Valio52g34kcal0.8g2.2g2.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.1g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana745g458kcal10g53.8g25.2g15.8g
Valittu annoskoko373g229kcal5g26.9g12.6g7.9g
Annoskoko puolitettuna186g115kcal2.5g13.5g6.3g4g
Arvot/100g100g62kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297