Tummasuklaamousse ja viikunakeitto

6 annosta
3 dl Valio kuohukermaa
160 g Fazer Exlusive suklaa
Viikunakeitto
6 viikunaa
50 g sokeria

Liemi
150 g muscovadosokeria
250 g vettä
1/2 tl vihreää kardemummaa
1 kanalitanko

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

Sulata suklaa mikrossa muoviastiassa (puoli teholla).

Sulatuksen aikana sekoita puuhaarukalla suklaata parikertaa kevyesti.

Näin varmistat että suklaa lämmittyy tasaisesti.

Älä lämmintä suklaata yli 50 astetta.

Kun suklaa on sulatettu sekoita noin 45 asteiseen suklaamassaan 1/3 osa vaahdotetusta kermasta nopeasti sekoittaen.

Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen.

Lisää lopuksi loput kermavaahdosta reippaasti nostellen joukkoon.

Laita tämän jälkeen suklaamousse jääkaappiin.

Lohko viikunat neljään osaan.

Kuullota sokeri ruskeaksi ja pyörittele viikunat sokerissa.

Liemi: Kiehauta muscovado ja vesi sokeriliemeksi.

Laita kuumaan sokeriliemeen vihreä kardemumma ja kanelitanko.

Älä keitä tämän jälkeen.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 186 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fazer Exclusive thin dark suklaa 70%, 80g levy534g2829kcal42.2g170.8g224.2g0g
Viikuna, punnittu kuorineen 350g757kcal11.8g149g2.7g28g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g1668g6673kcal0g1651.5g0g0g
Sokeri 167g677kcal0g166.6g0g0g
Kuohukerma1001g3403kcal20g30g350.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7440g28678kcal148g4335.8g1154.4g56g
Valittu annoskoko3720g14339kcal74g2167.9g577.2g28g
Annoskoko puolitettuna1860g7170kcal37g1084g288.6g14g
Arvot/100g100g386kcal2g58.3g15.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106887