Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Oliiviöljy 60g530kcal0g0g60g0g
Tomaattimurska 1919g564kcal10.7g101.7g3.8g36.5g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)54g54kcal4g9.2g0.3g1.1g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 144g39kcal4.5g1.5g1.2g2.3g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7440g2811kcal48.2g320.4g131.4g86.4g
Valittu annoskoko3720g1406kcal24.1g160.2g65.7g43.2g
Annoskoko puolitettuna1860g703kcal12.1g80.1g32.9g21.6g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766