Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen478g158kcal15.8g23.4g0g0g
Hiiva 40g30kcal5.2g0.4g0.2g2.7g
Sokeri 339g1374kcal0g338.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8g25kcal0.9g4.8g0.6g2.2g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 263g375kcal32.9g0.8g26.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 828g2843kcal84.4g579.9g9.9g29g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g120g860kcal1.2g1.2g95.6g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)478g908kcal1.9g219.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki797g446kcal67.7g39.8g1.6g0g
Flora ruoka kevyt & paksu319g191kcal3.2g14.3g12.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton48g10kcal0.1g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7440g14439kcal426.6g2447g295g67.8g
Valittu annoskoko3720g7220kcal213.3g1223.5g147.5g33.9g
Annoskoko puolitettuna1860g3610kcal106.7g611.8g73.8g17g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817