Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 350g2450kcal2.3g0g276g0g
Hunaja 654g2160kcal3.3g528.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 514g733kcal64.2g1.5g52.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 607g2083kcal61.9g424.9g7.3g21.2g
Leivinjauhe 47g82kcal2.4g17.7g0g0.2g
Hasselpähkinä 152g977kcal21.4g5.2g92.6g26.6g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1401g499kcal2.2g99.6g1.3g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7448g17966kcal315.4g2154.2g859.6g152g
Valittu annoskoko3724g8983kcal157.7g1077.1g429.8g76g
Annoskoko puolitettuna1862g4491kcal78.9g538.6g214.9g38g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623