Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g1600g6080kcal86.4g512g400g27.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.2g29kcal0g0g3.2g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1200g2730kcal228g0g204g0g
Peruna, vanha, kuorittu 240g183kcal4.5g37.2g0.5g2.4g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Maustepippuri, annos 1g2g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 100g27kcal1.4g1.1g0.2g8g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)400g660kcal12g16g60g0g
Kananmuna 50g(kpl)120g151kcal13.2g0.4g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7457g19804kcal696.8g1146.8g1358g77.4g
Valittu annoskoko3728g9902kcal348.4g573.4g679g38.7g
Annoskoko puolitettuna1864g4951kcal174.2g286.7g339.5g19.4g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176