Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 1199g420kcal55.4g23.4g3.6g30g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2098g956kcal62.9g100.7g31.5g0g
Voi 60g435kcal0.7g0.2g48.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 150g560kcal33.4g0g48g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7464g5625kcal358.2g333.6g298.8g64.2g
Valittu annoskoko3732g2813kcal179.1g166.8g149.4g32.1g
Annoskoko puolitettuna1866g1406kcal89.6g83.4g74.7g16.1g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632