Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1801g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 240g92kcal2.4g16.6g0.5g6g
Kaali, paistettu 165g135kcal2.1g7g10.2g3.6g
Sipuli, paistettu 75g76kcal1g3.6g6.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Kevyt Herkkulenkki, Atria300g390kcal36g3.3g26.7g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 1051g575kcal16.7g137.8g1.8g8.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g45g177kcal1.4g9g15.3g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos30g216kcal0.2g0.2g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7470g3391kcal124g365.2g169.8g42.2g
Valittu annoskoko3735g1696kcal62g182.6g84.9g21.1g
Annoskoko puolitettuna1867g848kcal31g91.3g42.5g10.6g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777