Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 360g714kcal9.5g2.8g69.9g24.1g
Voi 45g327kcal0.5g0.2g36.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 150g416kcal3g4.5g42g0g
Kesäkurpitsa zucchini 601g108kcal3.4g15g2.4g4.2g
Peruna, keskikokoinen 60g180g108kcal2.7g23.4g0.2g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g901g252kcal5.4g53.6g1.8g22.5g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7476g3851kcal49g199g305.8g104.8g
Valittu annoskoko3738g1926kcal24.5g99.5g152.9g52.4g
Annoskoko puolitettuna1869g963kcal12.3g49.8g76.5g26.2g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164