Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)13g2.6kcal0g0.9g0g0g
Valkopippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g70g45kcal2.5g0.1g17.6g0g
Voi 220g1594kcal2.6g0.9g178.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton26g5.5kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana749g3300kcal10.6g5.4g392.6g0.4g
Valittu annoskoko375g1650kcal5.3g2.7g196.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna187g825kcal2.7g1.4g98.2g0.1g
Arvot/100g100g440kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164