Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 53g66kcal5.8g0.1g4.7g0g
Sokeri 74g302kcal0g74.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 51g176kcal5.2g35.8g0.6g1.8g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g26g12kcal0.8g1.3g0.4g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 35g46kcal0.9g1.1g4.2g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g35g20kcal3.1g1.7g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 79g28kcal0.1g5.6g0.1g1.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.8g6.4kcal0.1g1.4g0.1g0g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana749g1574kcal32.6g244.4g48.8g6.8g
Valittu annoskoko375g787kcal16.3g122.2g24.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna187g394kcal8.2g61.1g12.2g1.7g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748