Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli 28g31kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g28g79kcal5.4g0g6.2g0g
Timjami 0.8g2.4kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Persilja 17g4.6kcal0.2g0.2g0g1.4g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g225g270kcal5.6g13.5g20.3g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana749g1016kcal30.6g58.2g69.2g14.2g
Valittu annoskoko375g508kcal15.3g29.1g34.6g7.1g
Annoskoko puolitettuna187g254kcal7.7g14.6g17.3g3.6g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122