Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 286g86kcal3.6g13.7g0.6g4.9g
Valkosipuli 14g16kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Voi 14g104kcal0.2g0.1g11.6g0g
Kesäkurpitsa zucchini 2855g515kcal16g71.4g11.4g20g
Vesi, vesijohtovesi 286g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g214g600kcal40.7g0g47.1g0g
Basilika, tuore 71g19kcal2.2g0.8g0.6g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7480g2679kcal127.6g176.6g142.8g52.6g
Valittu annoskoko3740g1340kcal63.8g88.3g71.4g26.3g
Annoskoko puolitettuna1870g670kcal31.9g44.2g35.7g13.2g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015