Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala376g1203kcal56.4g221.7g9.8g37.6g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton50g160kcal11.6g5.3g10.4g0g
Voi vähäsuolainen 251g1818kcal3g1g203.7g0g
Sokeri 40g163kcal0g40g0g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 292g2121kcal3.5g1.2g237.7g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g585g2046kcal9.9g520.3g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 368g510kcal45.9g1.1g36g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton100g321kcal23.2g10.5g20.8g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark251g1328kcal19.8g80.2g105.2g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g501g601kcal14g22.6g50.1g0.5g
Kuohukerma,valio,2dl710g2414kcal14.2g21.3g248.5g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark67g354kcal5.3g21.4g28.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7480g26075kcal413.6g1893.2g1900.6g76.2g
Valittu annoskoko3740g13038kcal206.8g946.6g950.3g38.1g
Annoskoko puolitettuna1870g6519kcal103.4g473.3g475.2g19.1g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045