Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1201g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 45g49kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Sipuli 375g114kcal4.7g18g0.8g6.4g
Rajah Mild Curry Paste (10g)60g86kcal2.3g5.2g6.2g0g
Tomaattimurska 1201g353kcal6.7g63.6g2.4g22.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 23g199kcal0g0g22.5g0g
Linssi, vihreä, go green180g609kcal52.2g102.6g1.8g54.9g
Vesi, vesijohtovesi 180g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g240g696kcal52.8g105.6g4.8g38.4g
Vesi, vesijohtovesi 240g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7488g4210kcal244.6g604.6g77.6g246.8g
Valittu annoskoko3744g2105kcal122.3g302.3g38.8g123.4g
Annoskoko puolitettuna1872g1053kcal61.2g151.2g19.4g61.7g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=292740