Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore1121g191kcal6.7g28g4.5g7.9g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g641g1057kcal128.2g0g64.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Basilika, tuore 16g4.3kcal0.5g0.2g0.1g0.3g
Tomaattimurska 641g188kcal3.6g34g1.3g12.2g
Tomaattisose tomaattipyree 72g55kcal3.2g9.3g0.1g0.7g
Ketsuppi, Heinz32g33kcal0.3g7.7g0g0.4g
Valkosipuli 19g21kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g401g981kcal72.1g2.4g76.1g0g
Mozzarella juustoraaste, valio160g465kcal41.7g0g33.6g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen160g32kcal1g6.1g0.5g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7488g6319kcal526.6g233.2g362.8g68.4g
Valittu annoskoko3744g3160kcal263.3g116.6g181.4g34.2g
Annoskoko puolitettuna1872g1580kcal131.7g58.3g90.7g17.1g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171