Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen1107g343kcal4.4g70.8g2.2g16.6g
Luumu kivetön, kuivattu 469g955kcal19.7g176.3g4g40.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala375g1201kcal56.3g221.4g9.8g37.5g
Vehnäjauho puolikarkea 305g1046kcal31.1g213.4g3.7g10.7g
Ruokasooda 42g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g150g901kcal36g9.9g81g0g
Ruokosokeri563g2294kcal0g562.2g0g0g
Neilikka, annos 4g9g34kcal0.3g7.5g0.3g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g9g33kcal0.8g5.4g0.6g1.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g9g34kcal0.3g7.5g0.3g0g
Piimä AB Acidophilus Valio375g199kcal12g16.9g9.4g0g
Rypsiöljy 338g2986kcal0g0g337.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7504g20049kcal321.8g2582.6g898g212.6g
Valittu annoskoko3752g10025kcal160.9g1291.3g449g106.3g
Annoskoko puolitettuna1876g5012kcal80.5g645.7g224.5g53.2g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082