Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g233g140kcal3.5g30.3g0.2g2.1g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g3g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g57g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Culinesse (Flora), annos 10g15g69kcal0.1g0.1g7.6g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 9g82kcal0g0g9.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g681kcal11.8g78.2g34.8g9.8g
Valittu annoskoko376g340kcal5.9g39.1g17.4g4.9g
Annoskoko puolitettuna188g170kcal3g19.6g8.7g2.5g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165