Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)191g668kcal22.9g131.7g3.6g9.5g
Vesi, vesijohtovesi 121g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g30g99kcal4.8g1.7g8.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 8g16kcal0.1g0.1g1.6g0.4g
Kuivahiiva, annos 11g2.2g8kcal1g0.9g0.1g0g
Siirappi 3g9kcal0g2.2g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)10g72kcal0g0g8g0g
Auringonkukansiemen 10g60kcal2.3g1.3g5g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g1864kcal62.2g275.8g52.8g21g
Valittu annoskoko376g932kcal31.1g137.9g26.4g10.5g
Annoskoko puolitettuna188g466kcal15.6g69g13.2g5.3g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054