Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g88g298kcal13.6g55.2g2.6g5.2g
Tonnikala vedessä, rainbow70g70kcal14g0.3g1.4g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g22g108kcal1.4g11.4g6.2g0.4g
Ruokakerma Valio 5%100g60kcal1.2g2.8g5g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 30g31kcal1g5.4g0.3g0.9g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g1202kcal62.8g151.8g37.8g13.4g
Valittu annoskoko376g601kcal31.4g75.9g18.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna188g301kcal15.7g38g9.5g3.4g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89850