Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 55g41kcal1g8.4g0.1g0.5g
Kesäkurpitsa, tuore55g9kcal0.3g1.4g0.2g0.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha88g145kcal16.6g0g8.7g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)44g15kcal0.4g3g0.2g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)14g37kcal4.1g0g2.3g0g
Sipuli 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste14g101kcal0g0g11.2g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 6.6g23kcal0.4g5g0.1g0.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 88g34kcal2.9g2.4g1.3g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 3.3g9kcal0.5g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana753g837kcal52.6g41.4g49.8g2.4g
Valittu annoskoko376g418kcal26.3g20.7g24.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna188g209kcal13.2g10.4g12.5g0.6g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467