Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)94g18kcal1.3g1.8g0.5g2.3g
Kukkakaali 38g9kcal0.7g0.8g0.1g0.9g
Jauheliha, sika-nauta 125g277kcal21.9g0g21.2g0g
Pekoni rasvainen 27g100kcal3.2g0g9.8g0g
Sinappi 10g13kcal0.4g1.4g0.6g0.2g
Oliiviöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 31g103kcal0.6g0.9g10.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g16g23kcal2.5g0.2g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g1251kcal62g12.8g106g7.8g
Valittu annoskoko376g625kcal31g6.4g53g3.9g
Annoskoko puolitettuna188g313kcal15.5g3.2g26.5g2g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178