Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 250g191kcal4.7g38.8g0.5g2.5g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Janssonfileet (rainbow)42g61kcal4.2g5.4g2.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl33g114kcal0.7g1g11.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.2g31kcal0g0g3.3g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1g3.1kcal0.2g0.4g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4.2g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana753g825kcal20.8g95.6g36.4g6.8g
Valittu annoskoko377g413kcal10.4g47.8g18.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna188g206kcal5.2g23.9g9.1g1.7g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083