Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 120g35kcal1.2g5.5g0.4g2.2g
Palsternakka 40g25kcal0.2g4.7g0.2g1.8g
Nauris 160g44kcal1.6g6.7g0.5g3g
Lohifilee 960g1875kcal179.4g0g129.6g0g
Tilli, tuore 32g10kcal1.2g0.3g0.3g0.7g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g24g53kcal4.1g4.1g2.2g0.1g
Sipulikuutiot Apetit160g42kcal1.9g7.7g0.3g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g160g27kcal3g3.4g0.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 480g1585kcal9.6g14.4g168g0g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7520g7403kcal405g96g603.6g16.4g
Valittu annoskoko3760g3701kcal202.5g48g301.8g8.2g
Annoskoko puolitettuna1880g1851kcal101.3g24g150.9g4.1g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981