Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 75g659kcal0g0g74.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1065g1768kcal202.4g0g106.5g0g
Sipuli 266g81kcal3.3g12.8g0.5g4.5g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Paprikajauhe 5.3g17kcal0.8g1g0.7g2g
Täysjyväriisi 453g1516kcal27.4g323g3.2g33.5g
Lihaliemijauhe/tiiviste 27g78kcal2.9g4g5.6g0.1g
Vesi1331g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 533g550kcal18.4g95.9g5.6g15.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7520g9367kcal511.6g877.4g393.8g113.8g
Valittu annoskoko3760g4684kcal255.8g438.7g196.9g56.9g
Annoskoko puolitettuna1880g2342kcal127.9g219.4g98.5g28.5g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316