Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 877g6359kcal10.4g3.5g712.6g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 81g328kcal2.4g78.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 681g854kcal74.9g1.8g61.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g923g5536kcal221.4g60.9g498.3g0g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.7g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 588g1942kcal11.8g17.6g205.9g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl104g664kcal14.5g3.5g65.4g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g484g756kcal1.9g184.1g1.5g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7520g32959kcal677g716.8g3090.2g8g
Valittu annoskoko3760g16479kcal338.5g358.4g1545.1g4g
Annoskoko puolitettuna1880g8240kcal169.3g179.2g772.6g2g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223