Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75503g3418kcal5g5g377g0g
Sokeri 729g2959kcal0g728.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 855g2932kcal87.1g598.2g10.3g29.9g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g161kcal0g39.8g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g427g231kcal38.5g17.9g0.9g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g503g603kcal15.1g20.6g50.3g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 654g252kcal1g53.3g0.6g9.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g25g92kcal0.9g20g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7520g21383kcal297.8g2984.8g880g79.6g
Valittu annoskoko3760g10691kcal148.9g1492.4g440g39.8g
Annoskoko puolitettuna1880g5346kcal74.5g746.2g220g19.9g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072