Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 1401g394kcal15g60.3g2.7g28.7g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g701g371kcal39.9g37.1g7g0g
Pekoni, paistettu 263g1353kcal43.2g0g133.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK1401g2382kcal140.1g140.1g140.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7532g9002kcal476.4g475g566g60.2g
Valittu annoskoko3766g4501kcal238.2g237.5g283g30.1g
Annoskoko puolitettuna1883g2251kcal119.1g118.8g141.5g15.1g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174