Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai510g1786kcal61.2g362.4g10.7g15.3g
Oivariini, 60 (100g)375g2064kcal3.8g3.8g225.2g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%510g1480kcal173.5g0g86.8g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g601g420kcal66.1g15g9g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g390g617kcal130.8g0.2g7g2.7g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Kanamuna, paistettu (pirkka)330g727kcal43.3g1.7g61.4g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g601g721kcal19.8g28.8g60g0g
Persilja 150g41kcal2.1g1.7g0.3g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7536g15793kcal1005.2g841.6g921.4g65.2g
Valittu annoskoko3768g7896kcal502.6g420.8g460.7g32.6g
Annoskoko puolitettuna1884g3948kcal251.3g210.4g230.4g16.3g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891