Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1499g495kcal49.5g73.4g0g0g
Vesi360g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g375g300kcal5.6g25.1g18.7g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1349g1027kcal25.4g209.1g2.7g13.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7542g3740kcal165.6g632.4g43.6g33.2g
Valittu annoskoko3771g1870kcal82.8g316.2g21.8g16.6g
Annoskoko puolitettuna1886g935kcal41.4g158.1g10.9g8.3g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324