Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 867g2976kcal88.4g607.1g10.4g30.4g
Sokeri 454g1841kcal0g453.2g0g0g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki534g299kcal45.4g26.7g1.1g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1067g897kcal11.7g195.3g4.3g19.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 380g2696kcal1.4g0g304.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7552g18791kcal407.2g2592.4g730.2g99.6g
Valittu annoskoko3776g9396kcal203.6g1296.2g365.1g49.8g
Annoskoko puolitettuna1888g4698kcal101.8g648.1g182.6g24.9g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596