Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp800g3560kcal62.4g352g213.6g32.8g
Kohupiim (Tere)800g632kcal128g28g0.8g0g
Hapukoor (Tere)60g71kcal1.7g2.6g6g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g240g334kcal30g0.7g23.5g0g
Maissitärkkelys 36g128kcal0.1g31g0.2g0g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Kermavaahto, valio200g600kcal5g12g58g0g
Mustikka, Pakkasmarja1500g500kcal7.5g96g9g49.5g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7552g12047kcal471g1135g622.2g164.8g
Valittu annoskoko3776g6024kcal235.5g567.5g311.1g82.4g
Annoskoko puolitettuna1888g3012kcal117.8g283.8g155.6g41.2g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709