Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)120g151kcal13.2g0.4g10.8g0g
Sokeri 51g207kcal0g50.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 58g200kcal5.9g40.9g0.7g2g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl40g136kcal0.8g1.2g14g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 80g64kcal0.3g13.7g0.1g1.3g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana756g1581kcal40.8g229.4g51.2g6.6g
Valittu annoskoko378g791kcal20.4g114.7g25.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna189g395kcal10.2g57.4g12.8g1.7g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148